Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

3600 Ek Gösterge Tüm Memurlara Verilecek

3600 Ek Gösterge Tüm Memurlara Verilecek
1 Mayıs 2023 13:35 | Son Güncellenme: 1 Mayıs 2023 13:41
1.915

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin duyurdu, ”3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır” dedi.

Asgari ücret ve 3600 ek göstergeyle ilgili Bakan Vedat BİLGİN’den yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Bilgin, önümüzdeki Temmuz ayını göstererek “Yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız” dedi. Bilgin ayrıca “3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır” dedi.

Açıklamalarına devam eden Bilgin, yaklaşık 100 yıl önce emekçiler çalışma sürelerinin kısaltılması için eylemler yaptı, ilk eylem şikago’da çalışma süresinin 10 saate indirilmesi idi yaklaşık yine 100 yıla yakındır, dünyanın çeşitli ülkelerinde , çalışma süreleri 8 saate indirildi.

Hangi meseleyi götürdüysek Cumhurbaşkanımız destek verdi ve çözdük.

Neleri çözdük, toplu sözleşmemizde olan her şeyi çözdük.

3600’ü çözdük, 3600 sadece 4 meslek grubuyla ilgili politik bir vaat olarak ortaya konmuştu, onu tüm kamu çalışanlarına kapsamlı bir şekilde 5 milyon 300 bin kişinin faydalanabileceği şekilde çözdük.

Orada, çözülmemiş bir konu var, 3600 ek göstergeyi birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir, onu o günkü şartlarda yapamadık, o konuda çözüm yolumuz da hazır, hatta kanun teklifimiz de hazır, Meclisin gündeminde yer alacak tekliflerden biri de bu olacak. ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN KANUN TEKLİFİMİZ HAZIR

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge için kanun teklifimiz hazır dedi. Bilgin: “3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır” ifadesini kullandı.

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRETE DÜZENLEME

Bu yıl içerisinde asgari ücreti geçen yıla göre net yüzde 100 oranında yükselttiklerini hatırlatan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin müreffeh geleceğini emek emek beraber inşa ettiğimiz tüm emekçilerimizin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sermayesi emek olan çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Büyükşehirlerde Geçinemeyen Memura Ek Ödeme Verilecek

Borsadan Habersiz Kalma!
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.